Nel (vijfde van links) zwaait een afscheidsgroet aan boord van het passagiersschip Oranje bij vertrek vanuit Amsterdam naar Indonesië, 20 november 1953 - foto uit boek 'De vader van Grace'.
Volledig scherm
PREMIUM
Nel (vijfde van links) zwaait een afscheidsgroet aan boord van het passagiersschip Oranje bij vertrek vanuit Amsterdam naar Indonesië, 20 november 1953 - foto uit boek 'De vader van Grace'. © archief familie Comijs

‘De enige zwarte man van Middelburg, en niemand had mij ooit iets verteld!’

Carolijn Visser schreef een geschenk uit duizenden. Komende woensdag ligt De vader van Grace in de Zeeuwse boekhandels als Geschenk van de Week van het Zeeuwse Boek. Een continenten omspannend liefdesverhaal, met een familiegeschiedenis die begint en eindigt in Middelburg, wortels heeft in Ghana en zindert in Indonesië. 

  1. Het parkeerterrein Hoofdpoortstraat staat steeds ramvol en dan moet de zomer nog beginnen
    PREMIUM

    Het parkeerter­rein Hoofdpoort­straat staat steeds ramvol en dan moet de zomer nog beginnen

    ZIERIKZEE - Het staat er steeds ramvol en de zomer is nog niet eens in zicht. Het regent klachten over de drukte op het parkeerterrein Hoofdpoortstraat in Zierikzee. Met het schrappen van parkeerplekken voor vergunninghouders in de binnenstad is het proppen geblazen op het P4-terrein. ,,Ik heb het idee dat dit niet alleen om veiligheid gaat, maar dat hier ook een soort van Madurodam wordt gemaakt”, zegt Sandra Fontein. Zij is fractievoorzitter van D66 én woont in het Havenkwartier.