Volledig scherm
stockpzc stockadr hypotheek huis woning woningmarkt makelaar huur huren ozb woz © Thinkstock

De buren maken te veel herrie, dus eist Bruse huurder 300 euro huurverlaging

BRUINISSE - Een Zeeuwland-huurder in Bruinisse heeft zoveel geluidsoverlast van haar buren, dat ze een lagere huursom eist. De inzet: 300 euro huurverlaging per maand. Volgende week komt de zaak voor de rechtbank in Middelburg.

De huurder heeft Zeeuwland meerdere keren om een oplossing gevraagd, maar ze kreeg die niet volgens haar advocaat. Ook tussenkomst van burgemeester Rabelink zou niet tot effect hebben geleid. 

Volgens de huurder moet Zeeuwland er voor zorgen dat ze fijn kan wonen. Maar omdat dat niet het geval is, eist ze een compensatie in de vorm van huurverlaging: 300 euro minder per maand, met terugwerkende kracht sinds maart van dit jaar.

Zeeuwland-directeur Marco van der Wel herkent zich niet in het beeld wat de huurder en advocaat schetsen, zegt hij. ,,We hebben afgelopen periode juist veel mogelijke oplossingen aangedragen, maar die zijn allemaal afgeslagen door de huurder. Gezien de situatie waren dat goede oplossingen voor alle partijen. Jammer."

Van der Wel is ook verrast door de stap naar de rechtbank, omdat volgens hem normaal gesproken eerst de onafhankelijk klachtencommissie van de corporatie wordt ingeschakeld. ,,Die stap wordt overgeslagen, terwijl het vaak helpt om tot een oplossing te komen.”

  1. Wethouder Vlissingen over afblazen marinierskazerne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd’

    Wethouder Vlissingen over afblazen mariniers­ka­zer­ne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschof­feerd’

    VLISSINGEN - ,,Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd.” Sinds afgelopen vrijdag probeert de Vlissingse wethouder Albert Vader tevergeefs om bij Defensie een reactie los te krijgen op berichten dat het kabinet op het punt stond de verplaatsing van de mariniers af te blazen. Ook gedeputeerde Jo-Annes de Bat is niet blij zo laat hij op Facebook weten. ,,Dit kan niet waar zijn. Het zijn weliswaar geen bevestigde berichten, maar we zijn alleen al boos omdat we geen reactie krijgen. Wordt absoluut vervolgd!”