De 'buizerdboom' langs de A58 bij Vlissingen is in mootjes gehakt

VideoVLISSINGEN - De 'buizerdboom' langs de A58 bij Vlissingen is niet meer. Om 08.00 uur dinsdagochtend ging de  kettingzaag er in.

De gestutte boom was een opvallende verschijning tussen de zandhopen. Al het andere groen was al weg voor de aanleg van een verkeersplein en bedrijventerrein. De laatste boom mocht niet om, omdat er een buizerd - een beschermde vogelsoort - broedde. In augustus bleek die gevlogen. ,,Afgelopen vrijdag gaf de provincie toestemming om de boom om te zagen'', vertelt projectleider Raymond Versloot. Dat ging rap. ,,Het is één boom. Kraan erbij, een zager en met vijf minuten ben je klaar.''

Volledig scherm
© Jeffrey Kutterink
Volledig scherm
© Jeffrey Kutterink
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen
    Column Ondine van der Vleuten

    Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen

    Opeens had iedereen er de mond (of moet ik zeggen: de oren?) vol van: ASMR. Vloggers wierpen zich met verve op de autonomous sensory meridian response en maakten hilarische filmpjes waarin ze bij de microfoon in de weer gingen met haarborstels, lange nagels en kauwgom. Dat alles om de gewenste effecten te bewerkstelligen bij de luisteraar: een euforisch gevoel dat vaak begint met een prikkelende sensatie op de hoofdhuid, uitmondend in een gevoel van diepe ontspanning.