ldm01/09/2017 - Veere/Oostwatering - waterpolitie op het Veerse Meer - namen van verslaggever Emile Calon
Volledig scherm
ldm01/09/2017 - Veere/Oostwatering - waterpolitie op het Veerse Meer - namen van verslaggever Emile Calon © Lex De Meester

‘Dat bootje is dus ook zo te stelen’

VEERE - ,,Kijk, daar hangt er weer een.” Politieman Frank van der Vegte wijst naar een motorjacht met aan de reling een buitenboordmotor. ,,Is zo weg te halen.” Iets verderop in de jachthaven bij Veere ligt een nog groter motorjacht. De eigenaar is afwezig want alle ramen zijn geblindeerd. Maar in de takels hangt nog wel een bijbootje, inclusief forse buitenboordmotor. Van der Vegte manoeuvreert voorzichtig de politieboot P119 langszij en ziet dat er geen enkele beveiliging is aangebracht. ,,Dat bootje inclusief motor is dus ook zo te stelen.”

  1. Ernesto (24) zat halfuur vast op 65 meter hoogte in kermisattractie Goes: ‘Bang? Totaal niet!’
    video / update 15.30 uur

    Ernesto (24) zat halfuur vast op 65 meter hoogte in kermisat­trac­tie Goes: ‘Bang? Totaal niet!’

    GOES - Meer dan een halfuur zat Ernesto Vermeule zaterdagavond vast in een gondel van een kermisattractie in Goes op liefst 65 meter hoogte. De Airborne, de grootste booster ter wereld, stopte er plots mee. Maar bang was de 24-jarige inwoner van Arnemuiden totaal niet. ,,We hebben genoten van het uitzicht. Er was geen sprake van paniek, iedereen bleef heel rustig.”