Danny Vera in zijn jonge jaren, dan nog als frontzanger van Till Dawn. De band wint in 2000 de Zeeuwse Belofte.
Volledig scherm
PREMIUM
Danny Vera in zijn jonge jaren, dan nog als frontzanger van Till Dawn. De band wint in 2000 de Zeeuwse Belofte. © Lex de Meester

Danny Vera bewandelt zijn eigen pad. ‘Hij zal nooit zeggen: dit is hip en dus ga ik dat doen’

MIDDELBURG - Het mobieltje van Danny Vera gaat non-stop over. Nu zijn nummer Roller Coaster op 1 staat van de Top 2000 - en niet Queens Bohemian Rapsody - wil iedereen de Middelburger voor microfoon of camera. Danny geniet ervan, weet zijn bassist Almer Kaasschieter. ,,Maar alles er omheen vindt hij eigenlijk gekkigheid. Het voelt voor hem nog steeds of het over iemand anders gaat.”

 1. Alsof het ‘onvoorstelbare, onvoorspelbare’ nooit meer kan gebeuren
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Alsof het ‘onvoor­stel­ba­re, onvoorspel­ba­re’ nooit meer kan gebeuren

  Tristan haatte God omdat ‘Hij’ de mensen laat lijden. De gevoelig ogende jongen schoot daarom tien jaar geleden zes van ‘Zijn Schepselen’ en daarna zichzelf dood. Alphen aan den Rijn werd op die stralende dag in 2011 Columbine aan den Rijn. Het ‘onvoorstelbare, onvoorspelbare’ laat zich nooit helemaal verklaren, verzuchtte Willem Kolkman, de nauw bij Tristans familie betrokken familierechercheur, in Op1. Maar in de knappe, ijzingwekkende reconstructie van het leven van ‘een jongen die boos was op God en de wereld’ komen de AD-journalisten Carla van der Wal en Marco Gerling toch heel dichtbij.
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'