Volledig scherm
PREMIUM
De Zeelandbrug © Theo Giele

‘Dam in Oosterschelde is geen oplossing maar creëert nieuw probleem’

videoYERSEKE - Een dam naast de Zeelandbrug, middenin de Oosterschelde is geen oplossing voor de toekomst, maar zorgt juist voor nieuwe problemen en complicaties. Verhoog liever de dijken, zegt Adri Boone, voorzitter van het Oosterschelde Museum in Yerseke. Hij was als betonspecialist betrokken bij grote waterwerken, waaronder de bouw van de stormvloedkering in de jaren tachtig.  

Siebe Kramer, oud-burgemeester en vertrekkend voorzitter van het Nationaal Park Oosterschelde, kwam deze week op persoonlijke titel met het idee voor een dam naast de Zeelandbrug. Kort samengevat is Kramers idee: splits de Oosterschelde in tweeën door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als zout natuurgebied. Het oostelijk deel zal langzaam verzoeten, wat gunstig is voor de landbouw. Op de dam pal naast de Zeelandbrug komen twee rijbanen zodat een vierbaansweg over de Oosterschelde mogelijk wordt. 

  1. Wethouder Vlissingen over afblazen marinierskazerne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd’

    Wethouder Vlissingen over afblazen mariniers­ka­zer­ne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschof­feerd’

    VLISSINGEN - ,,Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd.” Sinds afgelopen vrijdag probeert de Vlissingse wethouder Albert Vader tevergeefs om bij Defensie een reactie los te krijgen op berichten dat het kabinet op het punt stond de verplaatsing van de mariniers af te blazen. Ook gedeputeerde Jo-Annes de Bat is niet blij zo laat hij op Facebook weten. ,,Dit kan niet waar zijn. Het zijn weliswaar geen bevestigde berichten, maar we zijn alleen al boos omdat we geen reactie krijgen. Wordt absoluut vervolgd!”