De situatie van ruim een jaar geleden op de IC van ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen.
Volledig scherm
De situatie van ruim een jaar geleden op de IC van ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen. © Johan van der Heijden

Daling van coronapatiënten in Zeeuwse ziekenhuizen zet door

GOES / TERNEUZEN - De daling van het aantal opgenomen coronapatiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen zet door. Bij Adrz in Goes en in ZorgSaam in Terneuzen liggen maandag in totaal zeven mensen met Covid-19. Dat waren er vorig week nog dertien.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.