Een door de  Polydora websteri aangetaste oester. De worm veroorzaakt zwarte blaarachtige beschadigingen aan de binnenkant van schelp.
Volledig scherm
PREMIUM
Een door de Polydora websteri aangetaste oester. De worm veroorzaakt zwarte blaarachtige beschadigingen aan de binnenkant van schelp. © Dagmar Lackschewitz / AWI

Daar is de volgende plaaggeest voor oesters: de Polydora websteri

TEXEL - Oesterkwekers let op! Zie je aan de binnenkant van de schelp zwarte ‘blaren’ dan is de Polydora websteri aan het werk. Onderzoekers hebben de exotische borstelworm  aangetroffen in de Waddenzee bij Texel, maar verwachten dat de worm zich langzaam maar zeker verspreidt langs de Noordzee- en Atlantische kust.  

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.