Volledig scherm
Finale meisjes voetbal in de categorie groep 5 en 6 in Wolphaartsdijk; De Welle uit Kruiningen (gele shirts) tegen De Wissel uit Vlissingen. © Marcelle Davidse

Cypressenhof is
Zeeuws kampioen
schoolvoetbal

KLOOSTERZANDE – Het jongenselftal van basisschool Cypressenhof uit Middelburg is woensdag in Kloosterzande Zeeuws kampioen schoolvoetbal geworden. 

De finale tussen Cypressenhof en de Vlissingse Schoolvereniging eindigde onbeslist, maar in de strafschoppenserie trokken de Middelburgers aan het langste eind. Op de derde plaats eindigde de Beatrixschool uit Goes. Van de drie deelnemende Zeeuws -Vlaamse scholen boekte de Nieuwe Van Daleschool uit Sluis met een vierde plaats het beste resultaat.

Bij de meisjesfinale in Wolphaartsdijk werden Cbs de Welle uit Kruiningen en De Schakel uit Vogelwaarde kampioen.  Bij de jongste meisjes (groep 5/6) ging het tussen De Welle en De Wissel uit Vlissingen. Derde werd het team van ABS Middelburg. Bij de groepen 7/8 versloeg De Schakel de meiden van De Stroming uit Middelburg. De troostfinale werd gewonnen door het team van cbs 't Honk uit Kapelle.

De jongens zeventallen traden woensdag aan in Bruinisse.  Bij de groepen 5/6 ging de eer naar De Oleanderhof uit Arnemuiden. De Linge uit Biezelinge werd tweede en Het Talent uit Middelburg derde. Bij de oudere groepen won Nieuw Bernardus uit Clinge ten koste van De Kameleon uit Terneuzen. Derde werd De Kamperschouw uit Kamperland.  

Naar de districtsfinale op 6 juni in Breda mogen de meisjes van De Welle, De Wissel en De Schakel. Van de jongens reizen Cypressenhof en Oleanderhof naar het terrein van voetbalvereniging Baronie.     

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement