Volledig scherm
Concert in Sluis, vorig jaar tijdens het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen. © Peter Nicolai

Culturele organisaties tegen provincie: investeer in kunst en cultuur

MIDDELBURG - Het provinciebestuur moet kunst en cultuur actief promoten als vanzelfsprekend onderdeel van het Zeeuwse imago. Die oproep doen 33 culturele organisaties in een brief aan formateur Jo-Annes de Bat.

Zij wijzen erop dat een rijk cultureel klimaat ‘één van de basisvoorwaarden is voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat en een gezonde economie’.  Daarom roepen zij de nieuwe coalitie op om ‘stevig en met een langetermijnperspectief te investeren in een gevarieerde, sterke en aantrekkelijke culturele infrastructuur’.

,,Het is vooral van belang dat een jongere generatie zich op de lange termijn thuis blijft voelen in Zeeland, omdat zij actief kan bijdragen aan en bepalend is voor de economische groei van onze mooie provincie", staat in de brief. ,,Een Zeeland waar jongeren, na elders gestudeerd te hebben, naar terugkeren om hun ambities te realiseren.”

Onder de ondertekenaars zijn Zeeland Nazomerfestival, Muziekpodium Zeeland, Watersnoodmuseum, Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen, MuZEEum, Zeelandtheaters, Zeeuws Museum en Concert at Sea.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement