Donderdag, marktdag in Middelburg; maar vanwege de coronacrisis was het bijna griezelig rustig in de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Donderdag, marktdag in Middelburg; maar vanwege de coronacrisis was het bijna griezelig rustig in de stad. © PZC

Coronanieuws samengevat: dit was er donderdag te melden

VLISSINGEN - Elke dag is er weer veel te melden over het coronavirus in Zeeland. We zetten de feiten en achtergronden dagelijks even overzichtelijk voor je op een rij. Dit is wat we donderdag hebben te melden.

• De provincie zet 2 miljoen euro opzij voor steun aan kleine en middelgrote bedrijven in Zeeland die door de coronacrisis worden getroffen. Dat geld komt bovenop de maatregelen die de landelijke overheid al wil nemen om getroffen ondernemers te ondersteunen.

 1. Zou het niet beter zijn om coronaslachtoffers een gezicht te geven?
  PREMIUM

  Zou het niet beter zijn om corona­slacht­of­fers een gezicht te geven?

  Een kameraad van ons is woensdag opgenomen op de ic en door de zorgen die je daarover hebt is corona in Huize Harte inmiddels veel meer geworden dan 1,5 meter afstand houden en je handen wassen. Voor wie corona echter nog steeds een ver-van-zijn-bedshow is en voor wie de ernst van de situatie nog niet is doorgedrongen: kijk naar het televisieprogramma Levenslucht: een week op de ic tijdens corona. Ik zou bijna zeggen dat het zien van dit programma voor iedereen verplicht zou moeten zijn. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en dat blijkt dan maar weer eens.
 2. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

  ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.