Mevrouw Maasmans is blij met de post die zij dagelijks krijgt van kinderen. Verzorger Michel van der Ouderaa geniet mee in verpleeghuis Cederhof in Kapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Mevrouw Maasmans is blij met de post die zij dagelijks krijgt van kinderen. Verzorger Michel van der Ouderaa geniet mee in verpleeghuis Cederhof in Kapelle. © Inge van den Boomen

Coronanieuws samengevat: dit is er vrijdag te melden

VLISSINGEN - Elke dag is er weer zo veel te melden over het coronavirus in Zeeland, dat u al snel het overzicht kunt kwijtraken. Daarom zetten wij de feiten en achtergronden even overzichtelijk voor u op een rij. Dit is wat we vrijdag hebben te melden.

• In de afgelopen 24 uur eiste het coronavirus in Zeeland één leven. Daarmee komt het totaal aantal dodelijke slachtoffers in Zeeland tot nu toe op zes.

• Het zat er aan te komen, maar werd vrijdag dan toch definitief besloten: toeristen mogen voorlopig niet meer in Zeeland overnachten. De Veiligheidsregio Zeeland maakte dat vandaag bekend. De ziekenhuiszorg in de provincie is er simpelweg niet op berekend dat er ook nog eens een hoop toeristen binnenkomen die kunnen worden besmet met het coronavirus.

• In de huiskamer van verpleeghuis Cederhof in Kapelle hangt inmiddels één lange slinger van kaarten. De bewoners kijken uit naar de kaarten die ze van onbekende kinderen krijgen. ,,Soms hebben ze de tranen in hun ogen”, zegt directrice Inge van den Boomen.