Het Adrz in Goes
Volledig scherm
PREMIUM
Het Adrz in Goes © Marcelle Davidse

Coronanieuws samengevat: dit is er maandag gebeurd in Zeeland

VLISSINGEN - Elke dag is er weer zo veel te melden over het coronavirus in Zeeland, dat u al snel het overzicht kunt kwijtraken. Daarom zetten wij de feiten en achtergronden even overzichtelijk voor u op een rij. Dit is wat er vandaag allemaal gebeurde:

• De grens van 100 Zeeuwse ziekenhuisopnames is gepasseerd. Maandag meldde het RIVM de opname van vijf nieuwe coronapatiënten in Zeeland. Zij komen uit gemeenten Borsele, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen en Vlissingen. Het totaal komt daarmee op in totaal 104 mensen die nog in het ziekenhuis liggen, inmiddels zijn genezen of in het ziekenhuis zijn overleden.

• De gemeente Hulst wil met de Vlaamse buurgemeenten een einde maken aan groepjes wielertoeristen die de voorschriften tegen verspreiding van het coronavirus aan hun laars lappen. Burgemeester Jan-Frans Mulder heeft met zijn collega’s van Stekene, Sint Gillis-Waas en Beveren hierover afspraken gemaakt.

  1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
    PREMIUM

    Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”