Links: Sofie Meykens uit Heikant. Rechts Femke Roelandts.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Sofie Meykens uit Heikant. Rechts Femke Roelandts. © Peter Nicolai/eigen foto

Corona zorgt voor agressie tussen Zeeuwen en Belgen: 'Kut-Hollander, rot op naar je eigen land’

ANTWERPEN/HEIKANT - Zeeuwen en Belgen die over de grens werken of wonen komen vaker in aanraking met discriminatie. De zware maatregelen vanwege het coronavirus zorgen op meerdere plekken voor agressief gedrag. Zo werd een Hulsterse verloskundige in Antwerpen toegebeten dat ze terug moest naar haar eigen land en kreeg de Vlaamse Sofie in Zeeland meermaals rotopmerkingen naar haar hoofd geslingerd.  

De uit Hulst afkomstige Femke Roelands (23), verloskundige bij het Sint Vincentius Ziekenhuis in Antwerpen, had er net een 60-urige werkweek op zitten, toen ze onderweg naar huis door vier jongeren werd belaagd. Ze schreef de schrik van zich af in een bericht op Facebook en kon rekenen op honderden steunbetuigingen.

  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.