Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Corona verliest terrein: nauwelijks nog ziekenhuisopnames en overlijdens in Zeeland

VLISSINGEN - De coronacijfers in Zeeland blijven laag. Het is een week geleden dat de laatste Zeeuw - voor zo ver bekend - overleed aan corona. De meest recente Zeeuwse ziekenhuisopname is nog drie dagen ouder. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

De laatste keer dat een Zeeuw met coronaklachten werd opgenomen in het ziekenhuis, dateert van 8 mei. De teller staat sindsdien op 152. 

Het meest recente overlijden werd geregistreerd op 11 mei. Het aantal Zeeuwse corona-overlijdens kwam daarmee op 63. In de praktijk ligt het cijfer hoger: alleen mensen die met zekerheid waren besmet met het virus, worden meegeteld. 

Eén besmetting in vier dagen

Ook aan het aantal vastgestelde besmettingen is te zien dat het in Zeeland de goede kant op gaat. Die cijfers geven op zichzelf geen betrouwbaar beeld, want lang niet iedereen die ziek is wordt getest, maar ze laten wel een trend zien. De afgelopen vier dagen werd in de hele provincie maar één besmetting vastgesteld. In de eerste twaalf dagen van deze maand waren dat er nog gemiddeld vier per dag.