Volledig scherm
Gastheer Bløf, afgelopen zaterdag tijdens het afsluitende optreden van Concert at Sea. © Johan van der Heijden

Concert at Sea in top-10 festivals

videoRENESSE - Concert at Sea behoort tot de tien belangrijkste culturele evenementen van het land. Dat stelt Hendrik Beerda Brand Consultancy in zijn tweejaarlijkse merkenonderzoek onder evenementen. Daarvoor zijn 1.600 mensen ondervraagd.

In 2016 was Concert at Sea, dat afgelopen weekeinde op de Brouwersdam zijn dertiende editie beleefde, nog terug te vinden op de twaalfde plaats. Inmiddels is het festival gestegen naar de negende stek. Daarmee is het onder meer het Nederlands Film Festival en Dance Valley voorbijgestreefd.

De lijst van 'culturele evenementen met een nationale reputatie', zoals Beerta die noemt, wordt aangevoerd door Pinkpop, gevolgd door North Sea Jazz Festival, Lowlands, de Bevrijdingsfestivals (waaronder die in Vlissingen) en Zwarte Cross. Concert at Sea moet ook de Uitmarkt, Oerol en Parkpop nog boven zich dulden.

Vierdaagse van Nijmegen

Pinkpop staat in de  top-10 van populairste (ook niet-culturele) evenementen in Nederland op de tweede plaats. De Vierdaagse van Nijmegen krijgt de hoogste waardering. Op de derde plaats staat Sail Amsterdam.

Hieronder het optreden van Bløf en Geike Arnaert en het Zeeuws Orkest op de eerste dag van Concert at Sea.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Anouk hoopt op duidelijkheid over haar vermiste vader: ‘Ik was altijd dat meisje van Ploegstra’
    PREMIUM

    Anouk hoopt op duidelijk­heid over haar vermiste vader: ‘Ik was altijd dat meisje van Ploegstra’

    IJZENDIJKE - Waar is Herman Ploegstra? Al meer dan acht jaar worstelt de familie van de kraanmachinist uit IJzendijke met die vraag. Woensdag houdt het coldcaseteam dat de zaak onderzoekt een tweede bewonersbijeenkomst. Hermans dochter Anouk (16) vertelt wat de verdwijning van haar vader met haar heeft gedaan. ,,Mijn herinneringen aan hem vervagen, dat vind ik zelf wel jammer.”