Volledig scherm
Gastheer Bløf, afgelopen zaterdag tijdens het afsluitende optreden van Concert at Sea. © Johan van der Heijden

Concert at Sea in top-10 festivals

videoRENESSE - Concert at Sea behoort tot de tien belangrijkste culturele evenementen van het land. Dat stelt Hendrik Beerda Brand Consultancy in zijn tweejaarlijkse merkenonderzoek onder evenementen. Daarvoor zijn 1.600 mensen ondervraagd.

In 2016 was Concert at Sea, dat afgelopen weekeinde op de Brouwersdam zijn dertiende editie beleefde, nog terug te vinden op de twaalfde plaats. Inmiddels is het festival gestegen naar de negende stek. Daarmee is het onder meer het Nederlands Film Festival en Dance Valley voorbijgestreefd.

De lijst van 'culturele evenementen met een nationale reputatie', zoals Beerta die noemt, wordt aangevoerd door Pinkpop, gevolgd door North Sea Jazz Festival, Lowlands, de Bevrijdingsfestivals (waaronder die in Vlissingen) en Zwarte Cross. Concert at Sea moet ook de Uitmarkt, Oerol en Parkpop nog boven zich dulden.

Vierdaagse van Nijmegen

Pinkpop staat in de  top-10 van populairste (ook niet-culturele) evenementen in Nederland op de tweede plaats. De Vierdaagse van Nijmegen krijgt de hoogste waardering. Op de derde plaats staat Sail Amsterdam.

Hieronder het optreden van Bløf en Geike Arnaert en het Zeeuws Orkest op de eerste dag van Concert at Sea.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement