Gastheer Bløf, afgelopen zaterdag tijdens het afsluitende optreden van Concert at Sea.
Volledig scherm
Gastheer Bløf, afgelopen zaterdag tijdens het afsluitende optreden van Concert at Sea. © Johan van der Heijden

Concert at Sea in top-10 festivals

videoRENESSE - Concert at Sea behoort tot de tien belangrijkste culturele evenementen van het land. Dat stelt Hendrik Beerda Brand Consultancy in zijn tweejaarlijkse merkenonderzoek onder evenementen. Daarvoor zijn 1.600 mensen ondervraagd.

In 2016 was Concert at Sea, dat afgelopen weekeinde op de Brouwersdam zijn dertiende editie beleefde, nog terug te vinden op de twaalfde plaats. Inmiddels is het festival gestegen naar de negende stek. Daarmee is het onder meer het Nederlands Film Festival en Dance Valley voorbijgestreefd.

De lijst van 'culturele evenementen met een nationale reputatie', zoals Beerta die noemt, wordt aangevoerd door Pinkpop, gevolgd door North Sea Jazz Festival, Lowlands, de Bevrijdingsfestivals (waaronder die in Vlissingen) en Zwarte Cross. Concert at Sea moet ook de Uitmarkt, Oerol en Parkpop nog boven zich dulden.

Vierdaagse van Nijmegen

Pinkpop staat in de  top-10 van populairste (ook niet-culturele) evenementen in Nederland op de tweede plaats. De Vierdaagse van Nijmegen krijgt de hoogste waardering. Op de derde plaats staat Sail Amsterdam.

Hieronder het optreden van Bløf en Geike Arnaert en het Zeeuws Orkest op de eerste dag van Concert at Sea.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Man gewond bij woningoverval door vier gemaskerde mannen in Oostburg, politie stuit op hennepkwekerij
    Update 17.30 uur | video

    Man gewond bij woningover­val door vier gemaskerde mannen in Oostburg, politie stuit op hennepkwe­ke­rij

    OOSTBURG - Een 27-jarige man is vanochtend gewond geraakt bij een woningoverval door vier gemaskerde mannen. Dat gebeurde aan de Paulus Potterstraat in Oostburg. De overvallers zijn nog voortvluchtig. Twee mannen die nog geen uur later in die straat werden aangehouden, blijken inmiddels waarschijnlijk niks met de overval te maken te hebben. Wel leidde hun aanhouding tot de vondst van een wietkwekerij in Waterlandkerkje.