Bernard Wientjes (rechts) met minister Raymond Knops en Han Polman (links), net nadat hij de opdracht kreeg op zoek te gaan naar compensatie voor Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Bernard Wientjes (rechts) met minister Raymond Knops en Han Polman (links), net nadat hij de opdracht kreeg op zoek te gaan naar compensatie voor Zeeland. © Theo Giele

Compensatie marinierskazerne: Wientjes heeft haast, maar het kabinet ook?

ANALYSEMIDDELBURG  - Over twee of drie weken wil Bernard Wientjes op een rijtje hebben hoe Zeeland kan worden gecompenseerd voor het verlies van de marinierskazerne. De vraag is of het kabinet net zo veel haast heeft om het advies op te volgen.

Als hij met een vaag verhaal komt, gaan ze in Zeeland alleen maar lachen. En huilen, voegde Wientjes daar vrijdag snel aan toe. ,,Trouwens, ik zet mijn handtekening niet onder een vaag verhaal.”

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.