In Middelburg tekenden de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar, staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken), Commissaris van de Koning Han Polman en dijkgraaf Toine Poppelaars het akkoord over het compensatiepakket.
Volledig scherm
In Middelburg tekenden de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar, staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken), Commissaris van de Koning Han Polman en dijkgraaf Toine Poppelaars het akkoord over het compensatiepakket. © ANP

Compensatie: 650 miljoen voor Zeeland, moet meer dan 1000 nieuwe banen opleveren

video pollMIDDELBURG - Het Rijk investeert de komende jaren ongeveer 650 miljoen euro in Zeeland; dat levert naar verwachting op de langere termijn meer dan 1000 banen op. 

 1. Jan Verburg wilde als 8-jarige ‘varen, vliegen en vuilnisman worden’: uiteindelijk deed hij het allemaal
  PREMIUM
  PORTRET

  Jan Verburg wilde als 8-jarige ‘varen, vliegen en vuilnisman worden’: uiteinde­lijk deed hij het allemaal

  Jan Verburg leidt een zeer gevarieerd leven. De zeventiger uit Heinkenszand zat op de grote vaart, maakte enge oorlogssituaties mee in Vietnam, schopte het in de luchtmacht tot luitenant-kolonel, was reisleider in Noord-Amerika en heeft al tientallen jaren inspirerend vrijwilligerswerk om handen. Hij kan er bovendien geanimeerd over vertellen. En dan aan het einde van het interview doodleuk vragen ‘of je genoeg hebt voor een verhaal...’
 2. Play
  PREMIUM
  Video's

  Met dank aan Wientjes, de Zeeuwen en corona voor een ruimhartig compensa­tie­pak­ket

  MIDDELBURG - Han Polman bedankte vrijdagmiddag adviseur Bernard Wientjes, staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken), maar vooral de Zeeuwen die hun woede hadden geuit over de vernedering die Zeeland ten deel was gevallen. Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser had ook wel in het rijtje van de commissaris van de Koning gepast. De ongelukkige manier waarop zij een streep zette door de marinierskazerne is een ‘blessing in disguise’ gebleken.
 1. Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"
  Play

  Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"

 2. Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek
  Play

  Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek