In Middelburg tekenden de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar, staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken), Commissaris van de Koning Han Polman en dijkgraaf Toine Poppelaars het akkoord over het compensatiepakket.
Volledig scherm
In Middelburg tekenden de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar, staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken), Commissaris van de Koning Han Polman en dijkgraaf Toine Poppelaars het akkoord over het compensatiepakket. © ANP

Compensatie: 650 miljoen voor Zeeland, moet meer dan 1000 nieuwe banen opleveren

video pollMIDDELBURG - Het Rijk investeert de komende jaren ongeveer 650 miljoen euro in Zeeland; dat levert naar verwachting op de langere termijn meer dan 1000 banen op. 

  1. Play
    PREMIUM
    Video's

    Met dank aan Wientjes, de Zeeuwen en corona voor een ruimhartig compensa­tie­pak­ket

    MIDDELBURG - Han Polman bedankte vrijdagmiddag adviseur Bernard Wientjes, staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken), maar vooral de Zeeuwen die hun woede hadden geuit over de vernedering die Zeeland ten deel was gevallen. Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser had ook wel in het rijtje van de commissaris van de Koning gepast. De ongelukkige manier waarop zij een streep zette door de marinierskazerne is een ‘blessing in disguise’ gebleken.