Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het college van Veere was Schuitvlotstraat 7 in Domburg illegaal in gebruik als vakantiewoning. © Google Streetview

Commissie wil meer controle op illegale verhuur woningen in de gemeente Veere

Domburg – Huizen in de Veerse dorpen en stadjes mogen ook in de toekomst niet verkocht worden als vakantiewoningen. Het dagelijks gemeentebestuur kiest ervoor het beleid rondom de tweede woningen voort te zetten.

Dat doet het om te voorkomen dat dorpen onleefbaar worden als veel woningen alleen maar worden bewoond tijdens de vakantieperiodes. Want dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de scholen en voor het aantal winkels in de dorpen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de huizenprijzen niet extra stijgen zodat het voor inwoners steeds moeilijker wordt een woning in het eigen dorp te kopen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ruzie in Schuddebeurs: ‘Ik voel me als het kind in de klas dat door iedereen wordt gepest’
    PREMIUM

    Ruzie in Schudde­beurs: ‘Ik voel me als het kind in de klas dat door iedereen wordt gepest’

    SCHUDDEBEURS - Een laantje met alleen maar vrijstaande huizen, meanderend tussen bomen en weilanden. Tussen schapen, kippen en wapperende waslijnen. Nergens komt de herfst zo mooi tot uiting als aan de Zuiddijk in Schuddebeurs. Wie er wandelt, krijgt het automatisch warm van binnen. Een idyllisch weggetje op een vredelievend eiland: hoe kon het uitgerekend hier zo fout zijn gegaan tussen enkele bewoners?