Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het college van Veere was Schuitvlotstraat 7 in Domburg illegaal in gebruik als vakantiewoning. © Google Streetview

Commissie wil meer controle op illegale verhuur woningen in de gemeente Veere

Domburg – Huizen in de Veerse dorpen en stadjes mogen ook in de toekomst niet verkocht worden als vakantiewoningen. Het dagelijks gemeentebestuur kiest ervoor het beleid rondom de tweede woningen voort te zetten.

Dat doet het om te voorkomen dat dorpen onleefbaar worden als veel woningen alleen maar worden bewoond tijdens de vakantieperiodes. Want dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de scholen en voor het aantal winkels in de dorpen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de huizenprijzen niet extra stijgen zodat het voor inwoners steeds moeilijker wordt een woning in het eigen dorp te kopen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. In Zierikzee kun je morgen gewoon nog schaatsen, zelfs al wordt het 25 graden

    In Zierikzee kun je morgen gewoon nog schaatsen, zelfs al wordt het 25 graden

    ZIERIKZEE - Terwijl de eerste badgasten al volop op het strand zijn gesignaleerd in bikini of zwembroek kan er vanaf woensdag in Zierikzee nog ‘gewoon’ worden geschaatst. Bij de organisatie ‘Zeeland houdt van Schaatsen’ kijken ze niet op een graadje meer of minder. Ondanks de stijgende temperatuur en een fel zonnetje gaat de baan op het Havenplein in Zierikzee open. ,,We kunnen ijs maken, tot een buitentemperatuur van 25 graden”, vertelt Patrick Gabrielse.