Volledig scherm
© ANP

‘Code geel’ in Zeeland: vandaag kans op onweer en windstoten, ook morgen nog nat

VLISSINGEN - Zeeland wacht een onstuimige herfstdag met verraderlijke windstoten. Het KNMI heeft daarom voor Zeeland code geel afgekondigd.

‘Code geel’ houdt in dat er kans is op gevaarlijk weer. In Zeeland is ‘code geel’ vandaag van kracht tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Het KNMI waarschuwt in die uren voor onweer en zware windstoten.

De buien komen rond 10.00 uur vanuit het zuidwesten Zeeland binnen en kunnen samengaan met hagel, onweer en windstoten. Die kunnen in snelheid oplopen tot 85 kilometer per uur. Aan het begin van de middag trekken de buien weer weg, de wind blijft wel de hele middag hard en neemt pas tegen de avond in kracht af. Het wordt zo'n 14 graden.

Weekend

Morgen wordt ook geen beste dag, al staat er dan minder wind (kracht 4 tot 5 uit het zuiden) en zijn de buien niet zo hevig. Vooral de eerste helft van de dag valt er veel regen. Het wordt opnieuw 14 graden. Zondag wordt het droger, al kan er nog een buitje vallen. Af en toe laat dan ook de zon zich zien. Het wordt ook dan zo'n 14 graden en de wind komt met kracht 4 uit het zuidwesten. 

Na het weekend verbetert het weer nog verder.

  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.