Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Videostill

Code geel: forse buien met hagel en onweer verwacht in Zeeland

Het KNMI waarschuwt zondag voor mogelijk noodweer in Zeeland. In de loop van de middag kunnen onweersbuien ontstaan. Lokaal is er kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.

 1. Hoed is weer hot. Ontwerpster Hanny Mallekote: ‘Jongeren dragen meer hoeden. Het straatbeeld fleurt ervan op’
  PREMIUM
  Video | Poll

  Hoed is weer hot. Ontwerp­ster Hanny Mallekote: ‘Jongeren dragen meer hoeden. Het straat­beeld fleurt ervan op’

  MIDDELBURG/GOES - Een hoed is weer hot. Met dank aan hoedenliefhebber koningin Máxima, de hoofddekselparade op Prinsjesdag en niet te vergeten tv-series zoals Peaky Blinders. Volgens hoedenontwerpster Hanny Mallekote van Hoed Gezien in Middelburg zetten ook jongeren vaker een hoed op. ,,Ze worden geïnspireerd door hun popidolen en gaan zelf aan de slag op de naaimachine. Ik juich het toe. Het straatbeeld fleurt ervan op.”
 2. Oesterkweker leert steeds beter leven met plaaggeest
  PREMIUM
  video

  Oesterkwe­ker leert steeds beter leven met plaaggeest

  YERSEKE - Even zag het er somber uit voor de Zeeuwse oesterkwekers. De sector gaat al een paar jaar gebukt onder de oprukkende oesterboorder, een slakje dat dood en verderf zaait op oesterpercelen. Nieuwe kweekmethodes om het diertje te slim af te zijn ontwikkelen lukt wel, maar dat gaat met veel vallen en opstaan. Daar kwam anderhalf jaar geleden ook nog eens de coronacrisis bovenop. Weg afzet, zou je denken. Maar gelukkig voor de kwekers liep dat anders...