Foto ter illustratie: een agent neemt een speekseltest af.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: een agent neemt een speekseltest af. © Politie

Chauffeurs in Zierikzee en Kapelle betrapt op rijden onder invloed van drugs

ZIERIKZEE - De politie heeft gisteravond twee chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

In de Mulockstraat in Zierikzee werd een 44-jarige automobilist uit die plaats betrapt. Volgens de speekseltest had de man amfetamine en cocaïne gebruikt. Een arts heeft bloed afgenomen, de man kreeg een rijverbod van 24 uur.

In Kapelle werd rond middernacht op de Smokkelhoekweg een speekseltest afgenomen bij een 20-jarige man uit die plaats. Uit de test bleek dat de man amfetamine had gebruikt. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Een arts nam in het politiebureau bloed af.

Als een speekseltest het vermoeden van drugsgebruik aangeeft, wordt vervolgens bloed afgenomen en onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. In 85 tot 90 procent van die onderzoeken blijkt dat de chauffeur inderdaad drugs heeft gebruikt, meldde de politie onlangs. Volgens de politie hebben mensen vaak niet door dat drugs veel langer in het bloed achterblijven dan ze denken. Zo zou een speekseltest op dinsdag nog drugsgebruik kunnen aantonen, doordat de automobilist in het voorgaande weekend een pilletje heeft genomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.