Volledig scherm
Foto ter illustratie: een agent neemt een speekseltest af. © Politie

Chauffeurs in Zierikzee en Kapelle betrapt op rijden onder invloed van drugs

ZIERIKZEE - De politie heeft gisteravond twee chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

In de Mulockstraat in Zierikzee werd een 44-jarige automobilist uit die plaats betrapt. Volgens de speekseltest had de man amfetamine en cocaïne gebruikt. Een arts heeft bloed afgenomen, de man kreeg een rijverbod van 24 uur.

In Kapelle werd rond middernacht op de Smokkelhoekweg een speekseltest afgenomen bij een 20-jarige man uit die plaats. Uit de test bleek dat de man amfetamine had gebruikt. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Een arts nam in het politiebureau bloed af.

Als een speekseltest het vermoeden van drugsgebruik aangeeft, wordt vervolgens bloed afgenomen en onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. In 85 tot 90 procent van die onderzoeken blijkt dat de chauffeur inderdaad drugs heeft gebruikt, meldde de politie onlangs. Volgens de politie hebben mensen vaak niet door dat drugs veel langer in het bloed achterblijven dan ze denken. Zo zou een speekseltest op dinsdag nog drugsgebruik kunnen aantonen, doordat de automobilist in het voorgaande weekend een pilletje heeft genomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die gisteren is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”