Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf geëist tegen stelende Middelburgse mantelzorgers

MIDDELBURG - Tegen twee Middelburgse mantelzorgers die een bejaarde man voor twee ton hebben kaalgeplukt is donderdagmiddag een gevangenisstraf geëist van twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Ook moeten ze uiterlijk drie maanden na het vonnis 232.660 euro terugbetalen. 

De man (42) en vrouw (41) uit Middelburg - inmiddels woonachtig in Oost-Sourburg - zouden mantelzorgers zijn geweest voor een oudere, dementerende man in de periode tussen 2013 en 2015. Maar in plaats van voor hem te zorgen, zouden ze een flinke som geld van hem hebben verduisterd. Toen de buit binnen was, werd de man aan zijn lot overgelaten. Het slachtoffer werd in een sterk vervuild huis aangetroffen. Hij is kort nadien overleden.

Het duo wordt verdacht van valsheid in geschrifte, mishandeling, verwaarlozing en verduistering. Het bedrag van ruim twee ton moet worden teruggestort in de nalatenschap van de overleden man. Gebeurt dat niet, dan moet het stel sowieso drie maanden extra de cel in. En justitie zal het bedrag dan via een ontnemingsvordering proberen te innen. De officier van justitie gaf aan dat er geen cent van het afhandig gemaakte geld in handen van de 'mantelzorgers' mag blijven. 

Uitspraak over twee weken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement