Volledig scherm
© StockExchange

CDA Zeeland: afschieten van vossen kan niet wachten

MIDDELBURG - Het afschieten van vossen in Zeeland moet op korte termijn gebeuren. Het CDA in Provinciale Staten vindt vertraging onaanvaardbaar.

Fractielid Anton Geluk heeft over de kwestie schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. De Faunabeheereenheid Zeeland heeft begin februari een plan ingediend om de vossenstand in Zeeland de komende jaren binnen de perken te houden. Het dier, dat de afgelopen jaren bezig is met een opmars in de provincie, heeft het onder meer gemunt op weidevogels en op kippen bij boeren.

Geen uitstel, afschieten

Volgens het CDA zijn alle betrokken partijen het erover eens dat er een goed plan op tafel ligt om het aantal vossen beheersbaar te houden. Toch hebben Gedeputeerde Staten deze maand bij de Faunabeheereenheid aanvullende gegevens opgevraagd voor natuurgebieden.

Het CDA vindt dat dat ‘niet mag leiden tot uitstel van voorgestelde maatregelen in de rest van Zeeland en dus een vertraging van effectief beheer van vossen’, aldus Geluk. Hij dringt erop aan dat het plan zo snel mogelijk wordt goedgekeurd, zodat de jagers aan de slag kunnen.