Volledig scherm
CDA-Kamerlid Joba van den Berg. © Lex van Lieshout/ANP

CDA wil eerder snel internet in de polder

DEN HAAG - Bewoners van buitengebieden moeten eerder supersnel internet krijgen.

Dat vindt het CDA in de Tweede Kamer. Kamerlid Joba van den Berg uit Goes vraagt het kabinet woensdag in een motie dat te regelen. Als het aan de regering ligt krijgen mensen in de polder uiterlijk in 2025 supersnel internet. Daarmee wordt  een internetverbinding van tenminste 100 megabit per seconde bedoeld. Het CDA wil dat dat twee jaar eerder gebeurt, dus in 2023.

De Kamer debatteert woensdag over het onderwerp met staatssecretaris Mona Keijzer (CDA, Economische Zaken). Van den Berg: ,,Op dit moment beschikt 91% van de huishoudens al over een snelle vaste verbinding. Om voorop te blijven lopen in Europa, moeten we ervoor zorgen dat iedereen in dit land over een snelle internetverbinding kan beschikken.''

Het CDA pleit al al langer voor een verbetering van internet in de polder. Van den Berg: ,,Wat ons betreft mag die ambitie dus best omhoog.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
  PREMIUM
  poll / video

  Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

  VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.
 2. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
  PREMIUM

  Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

  KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.