Volledig scherm
Archieffoto: mariniers in de binnenstad van Vlissingen. © Ernst Jan Rozendaal

CDA in de Kamer is ‘verontwaardigd’ over kwestie marinierskazerne

DEN HAAG - Het CDA in de Tweede Kamer is ‘met Zeeland verontwaardigd over de gang van zaken rondom de marinierskazerne in Vlissingen’. De fractie van de christen-democraten zegt te begrijpen dat het vertrouwen in Zeeland in de rijksoverheid ver te zoeken is.

,,In elk deel van Nederland moet de regering werken aan zaken die ertoe doen: onderwijs, wonen, zorg, werk, infrastructuur en kwaliteit van leven", aldus de regeringspartij in een verklaring. ,,Dat geldt ook voor Zeeland. Het CDA eist van het kabinet dat het snel met meer duidelijkheid komt in samenspraak met de provincie en niet over haar rug heen.”

'De bal ligt bij het kabinet’

Het is de taak van het kabinet om het vertrouwen snel te herstellen, vindt het CDA. ,,Het welzijn, de welvaart en de positie van Zeeland aan de ene zijde en een goede marinierskazerne die voldoet aan de eisen van de toekomst aan de andere zijde, zijn beide van belang. Het kabinet zal dan ook met gedragen oplossingen moeten komen. Daarbij moet er rekening worden gehouden met de toekomst en het belang en de inwoners van de regio.”

Het kabinet heeft vrijdag gezegd uiterlijk eind maart de knoop door te hakken.