Volledig scherm
Carolien Rottier © Johan van der Heijden

Carolien uit Goes mag dineren met de koning

GOES - Ze kan het nog steeds niet geloven. Carolien Rottier (49) uit Goes is één van de 150 genodigden voor het koningsdiner van Willem-Alexander op vrijdagavond 28 april in Koninklijk Paleis Amsterdam. ,,Ik kreeg kippenvel toen ik gebeld werd", zegt ze. 

Alle inwoners van het koninkrijk die net als de koning op 27 april jarig zijn én een kroonjaar te vieren hebben, konden zich aanmelden voor het diner. Uit 11.000 aanmeldingen zijn 150 gasten geloot. Rottier is er daar één van. ,,Een uniek cadeautje", reageert ze dolenthousiast. ,,Het lijkt me geweldig om de koning in het echt te zien en dan ook nog eens van heel dichtbij. Ik vind dit zó'n bijzondere kans... Dineren in het paleis met de koning en koningin, dat maak je maar één keer mee."

Quote

Dineren in het paleis met de koning en koningin, dat maak je maar één keer mee.

Carolein Rottier (49)

Ze heeft donderdagochtend haar outfit op de kop getikt. ,,Een heel mooie lange galajurk. Zwartwit met bloemen. Echt een feestjurk voor een bijzondere gelegenheid." 

Als Rottier over drie weken op haar mooist voor het koningspaar verschijnt en ze hen de hand mag schudden, weet ze al precies wat ze wil zeggen. ,,Ik wil ze eerst allebei feliciteren met de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander. Daarna wil ik ze bedanken voor de uitnodiging en zeggen dat ik het zo'n toffe actie vindt van de koning dat er 150 'gewone' mensen op zijn verjaardag mogen komen."

Na de groepsfoto en het diner, volgt er nog een rondleiding door het paleis. Wat Rottier verder van de avond moet verwachten, weet ze ook niet. ,,Ik laat me helemaal verrassen en ga er lekker van genieten."