Jan Boot tussen zijn tulpen die door de pandemie nagenoeg onverkoopbaar zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Boot tussen zijn tulpen die door de pandemie nagenoeg onverkoopbaar zijn. © Marieke Mandemaker

Campagne KoopOnzeOogst moet zorgen dat boeren alsnog van hun teelt afkomen

COLIJNSPLAAT - Door de coronacrisis blijven boeren met verse producten zitten. Landbouworganisaties waaronder de ZLTO beginnen daarom de campagne KoopOnzeOogst. Op die manier willen ze telers helpen hun aardappelen, groente, fruit en bloemen te verkopen aan verwerkende bedrijven, winkels of rechtstreeks aan consumenten.

De sluiting van de horeca is merkbaar op het boerenerf. Nu  restaurants, strandpaviljoens en cateringbedrijven dicht zijn, droogt een vertrouwd afzetkanaal op. ,,Gezond en vers voedsel is cruciaal, maar de corona-maatregelen van het kabinet leiden tot acute verstoring van de productie, handel en verkoop van verse producten”, zegt de ZLTO.

  1. Coronacrisis slaat toe als een neutronenbom in Walcherse kustplaatsen

    Coronacri­sis slaat toe als een neutronen­bom in Walcherse kustplaat­sen

    DOMBURG - Zeker tien procent van de bedrijven aan de Walcherse kust die actief zijn in de horeca en detailhandel is voor het einde van dit jaar failliet. Dat is de verwachting van Frans Provoost van accountantskantoor WEA Zuidwest en Hans Rijkse van Rijkse accountants & adviseurs. Rijkse denkt zelfs aan tien tot vijftien procent. Ze wijzen er wel op dat bij een tweede corona-uitbraak die inschatting waardeloos is. ,,Want dan wordt het echt een bloedbad.”