Volledig scherm
© ANP

Calvijn-leerlingen willen in korte broek naar school

UpdateGOES - Jongens die op het Calvijn College zitten, hebben het bloedheet. Ze willen met dit warme weer graag een korte broek dragen. Maar dat is op de reformatorische middelbare school niet toegestaan.

Leerling Ayke Vaders zette woensdag een petitie op de website www.petities.nl om voor elkaar te krijgen dat het verbod opgeheven wordt. ,,Het gaat hier om nette korte broeken. Niet om zwembroeken", verduidelijkt de leerling. De petitie was gisteravond al meer dan twaalfhonderd keer ondertekend.

Toch ziet de schoolleiding geen reden om tegemoet te komen aan de wens van de jongens. Volgens rector Bert Vogel van het Calvijn College komt de vraag één of twee keer per jaar op. ,,De discussie is nu even ontploft, maar het is eigenlijk nooit een probleem."

Quote

De discussie is nu even ontploft, maar het is eigenlijk nooit een probleem."

Rector Bert Vogel

Vogel kan zich voorstellen dat de jongens graag een korte broek dragen tijdens de hitte. ,,Maar moet je voor die ene warme dag de regels structureel veranderen?", reageert hij. ,,We hebben met z'n allen basisafspraken gemaakt over de dresscode. We zijn op school in een werkomgeving. Er wordt gewerkt; we zijn geen vakantie aan het vieren. Die afspraken houden we in stand." 

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.