Regisseur Juri Ferri.
Volledig scherm
PREMIUM
Regisseur Juri Ferri. © Lex De Meester

Café in Biggekerke is set van film ‘Meidagen’

VLISSINGEN - ‘Meidagen’, zo heet de film van Juri Ferri (25) over de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan de Zeeuwse kust. Deze week zijn opnames op verschillende locaties in Zeeland.

0 reacties

 1. Scherp debat over PFAS in Westerschelde: ‘Je laat toch niet toe dat de buurman motorolie in je tuin dumpt?’
  PREMIUM

  Scherp debat over PFAS in Wester­schel­de: ‘Je laat toch niet toe dat de buurman motorolie in je tuin dumpt?’

  MIDDELBURG - Het geduld van Zeeland raakt op. Na een zomer waarin de vragen over de PFAS-vervuiling in de Westerschelde zich opstapelden, willen Zeeuwse politici nu antwoorden. In een scherp Statendebat werd vrijdag aangedrongen op een harde opstelling tegenover Vlaanderen, een pas op de plaats in de Hedwigepolder en een waarschuwing om geen vis meer uit de Westerschelde te eten.
 2. Niet knikkebollen in een klaslokaal maar leren op de Groene Koers met de wind in je haren
  PREMIUM

  Niet knikkebol­len in een klaslokaal maar leren op de Groene Koers met de wind in je haren

  ZIERIKZEE - Niet knikkebollen in een klaslokaal, maar weidse uitzichten en de wind door je haren. Volop lerend. Over klimaat, duurzaamheid, schepen en water. Twaalf leerlingen uit heel Nederland zijn aan boord gestapt van De Vrijbuiter in Zierikzee. In drie weken tijd trekken zij kris-kras door Nederland, met de organisatie ‘t Wylde Leren. Grotendeels varend op de wind. ,,Het is een interessante puzzel”, typeert schipper Wiebe Radstake het avontuur.