Volledig scherm
Lijn 6 van busstation Terneuzen naar Zelzate verdwijnt mogelijk per 1 januari 2015, waarmee verbinding met Gent helemaal wegvalt. foto Mark Neelemans

Buurtbus Zeeland mag van GS niet ten koste gaan van reguliere lijn

MIDDELBURG - Uitbreiding van het buurtbusnetwerk in Zeeland mag niet ten koste gaan reguliere buslijnen.

Lokale aanvragen zullen in dergelijk geval worden afgewezen, aldus Gedeputeerde Staten. De Statenfractie van de SP maakt zich zorgen over verlies van werkgelenheid onder buschauffeurs. De buurtbus wordt bestuurd door vrijwilligers. Het dagelijks provinciebestuur benadrukt evenwel in haar antwoord op schriftelijk vragen van de SP dat de buurtbus geen concurrerende route mag rijden. Evenmin mag een lokaal initiatief afbreuk doen aan bestaande lijndiensten. GS verwijzen daarbij naar de spelregels in de Provinciale verordening buurtbusprojecten Zeeland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Selfies met Els Simons gaan heel de wereld over: ‘Iedereen wil met me op de foto’
    PREMIUM
    VIDEO

    Selfies met Els Simons gaan heel de wereld over: ‘Iedereen wil met me op de foto’

    MIDDELBURG - Van verre zie je de achttien ‘Zeeuwse boerinnen’ in klederdracht van Els Simons al voor het raam staan. De poppen dwingen je bijna om even te stoppen bij haar woning aan de Beneluxlaan in Middelburg. Dat gebeurt dan ook regelmatig, want iedereen die langsloopt wil haar collectie wel even aanschouwen en een foto maken. ,,Het is hier regelmatig druk voor de deur met bewoners van het woonzorgcentrum die een kijkje komen nemen of met jongeren die op een kinderfeestje zijn.”