Volledig scherm
ZB Planbureau in Middelburg © Marian van der Weide

Bureau Kwink onderzoekt toekomst ZB Planbureau

MIDDELBURG - Bureau Kwink gaat voor de provincie onderzoeken hoe ZB Planbureau kan opgaan in een Regionaal Data Center (RDC). Eind dit jaar moet de verkenning er liggen, zodat de Staten begin 2020 een knoop kunnen doorhakken.

Het dagelijks provinciebestuur wil een regionaal onderzoekscentrum waarin het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), ZB Planbureau, de provincie, waterschap, onderwijs en gemeenten samenwerken. Het planbureau wordt dan losgeweekt van de Zeeuwse Bibliotheek. 

Het idee komt voort uit onvrede over het functioneren van ZB Planbureau - vorig jaar barstte de bom bij de publicatie van het onderzoek Staat van Zeeland - maar opheffing is niet het doel. De werkgelegenheid moet ook behouden blijven.

De Staten vonden in februari dat het provinciebestuur te hard van stapel liep met de vorming van een RDC. Daarom blijft het bij een verkenning naar een mogelijke opzet en de kosten. In oktober komt Kwink met een tussenrapportage en in december met een eindrapport. Het laatste woord is aan Provinciale Staten, begin volgend jaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement