Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek naar de oorzaak van de brand in woning aan de Rietweg in Goes. © Roland de Jong

Brand Goes: 'Gelukkig waren we op tijd buiten'

videoGOES - De fraaie rozen in de voortuin hebben hun glans verloren. Het karakteristieke huis aan de Rietweg in Goes staat er, na de felle brand van vrijdagnacht, reddeloos bij. De bovenverdieping is compleet verwoest. De oorzaak: waarschijnlijk brandstichting.

Eigenaar Harm Moes en zijn gezin waren thuis toen de brand uitbrak. ,,Gelukkig waren we allemaal op tijd buiten", zegt hij zondagochtend, als hij wat spullen komt opruimen.

Hij wil er verder niet veel over kwijt. ,,Het belangrijkste is dat de kinderen in orde zijn en dat iedereen gezond is. Het huis is heel vervelend, maar het zijn maar spullen. Uiteindelijk komt daar, in een land als Nederland, wel een oplossing voor. En wat voor oplossing dat is, dat zien we wel."

Schuur

De brand begon 's nachts rond half drie in een schuur achter een woning op de hoek van de Buys Ballotstraat. Het vuur sloeg al snel over naar het dak van het pal ernaast naastgelegen huis aan de Rietweg.

Tien minuten na de melding van de brand aan de Rietweg merkte een bewoonster van de nabijgelegen W.F. Hermanslaan dat ook een vuilcontainer in haar tuin in brand stond. De twee kliko's die ernaast stonden vatten daardoor eveneens vlam.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement