Pekka Pols: ,,Er wordt je gewoon iets opgedrongen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Pekka Pols: ,,Er wordt je gewoon iets opgedrongen.” © Dirk-Jan Gjeltema


Ouderen worstelen met de CoronaCheck-app: ‘Jammer, dan maar niet naar het restaurant’

MIDDELBURG - Een kopje koffie drinken in een café of een bezoek aan het theater kan vanaf zaterdag alleen als je een coronabewijs hebt. Maar wat als je niet weet hoe je de CoronaCheck-app op je telefoon zet? Of als je geen smartphone of internet hebt? Veel ouderen worstelen ermee. ,,Ik voel me buitengesloten.”

 1. Waar is tie toch? Hoe langer je tuurt, hoe meer elke boei op een verdwaalde dolfijn lijkt. ‘Ja, daar is tie’
  PREMIUM
  video

  Waar is tie toch? Hoe langer je tuurt, hoe meer elke boei op een verdwaalde dolfijn lijkt. ‘Ja, daar is tie’

  KERKWERVE - Stel, je bent je sleutels kwijt. En het enige dat je weet is dat ze ergens op de Markt in Middelburg liggen. Nou, waar begin je dan? Precies, dát gevoel heeft Jeroen als hij dinsdag bij Kerkwerve over de Oosterschelde tuurt. Waar zit toch die verdwaalde dolfijn? Ineens roept hij hard: ,,Ja, hij is gespot. Net onder de Zeelandbrug.” De ‘jacht’ begint.
 1. Rooien, planten, graven en nu bouwen; de familie Mohrmann knapt Hof Duinvliet bij Domburg op en wil ook het huis herbouwen
  PREMIUM

  Rooien, planten, graven en nu bouwen; de familie Mohrmann knapt Hof Duinvliet bij Domburg op en wil ook het huis herbouwen

  DOMBURG - Al 25 jaar is de familie Mohrmann bezig om Hof Duinvliet aan de rand van Domburg in oude luister te herstellen. Stapje voor stapje slagen ze erin het eeuwenoude buiten te herstellen door vooral veel te rooien en te planten, te graven en op te hogen. Nu willen ze ook het oude huis dat daar ooit stond weer opbouwen. Bas Mohrmann: ,,We hopen dat we over ruim twee jaar hiermee de belangrijkste mijlpaal van deze historische restauratie kunnen realiseren.”