Cor Verburg tijdens een demonstratie vorig jaar op de horecabeurs in Goes.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor Verburg tijdens een demonstratie vorig jaar op de horecabeurs in Goes. © Marcelle Davidse


Cor Verburg is nog een echte vleeschhouwer: ‘Een slager doodt geen dier voor zijn plezier’

PortretCor Verburg is één van de 94 Nederlandse slagers die nog zelf slachten. Al noemt hij zich officieel ‘vleeschhouwer’. Met sch! ,,Dat klinkt ambachtelijk en dekt de lading, want slager, ach ja, iedereen kan zich zo noemen. Je hebt zelfs de Vegetarische Slager. Die verkracht toch een beetje onze beroepsgroep, want in feite is het een groenteboer.”

Het is spitsuur in de winkel aan de Kaaistraat in Kortgene. Veel klanten halen bestellingen op. Cor en zijn vrouw Corinne, de drijvende kracht achter onder meer de cateringtak van de slagerij, gaan namelijk in februari een maand op vakantie naar Australië. Daar woont hun oudste dochter Adriënne.

Australië gaat gebukt onder noodweer. Bosbranden, hagelstormen en zware regenval. Liepen je dochter en haar man gevaar?