Archieffoto: Zeelieden bezoeken het winkeltje van Mission to Seafarer in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Zeelieden bezoeken het winkeltje van Mission to Seafarer in Vlissingen. © DirkJan GjeltemaZeemanshuizen staat het water aan de lippen

VLISSINGEN - De zorg voor zeelieden komt in gevaar. Door de coronacrisis staat de zeemanshuizen het water aan de lippen. De Nederlandse Zeevarendencentrale overhandigt daarom dinsdag 6 oktober de Commissie sociale zaken en werkgelegenheid van de Tweede Kamer een petitie. Dat gebeurt namens acht zeemanshuizen, waarvan Vlissingen, Terneuzen, Schiedam en Moerdijk financieel kopje onder dreigen te gaan.

  1. Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwerseiland begint aan nieuw seizoen
    PREMIUM
    Opinie

    Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwersei­land begint aan nieuw seizoen

    ZIERIKZEE - Het Uur U voor Brouwerseiland nadert. Volgende week donderdag velt de Schouwse gemeenteraad het, wat haar betreft, finale oordeel over het bouwplan voor meer dan driehonderd luxe recreatievilla's op dertien kunstmatige eilandjes in de Grevelingen. Hoewel de raadsleden zich maandag in een speciale commissievergadering nog niet allemaal diep in de ziel lieten kijken, werd duidelijk dat een meerderheid vasthoudt aan de motie van vorig jaar. Genoeg is genoeg, klonk het toen.