Boekentip en Zomerhit #22

Vakantie: tijd voor boeken en zomerse muziek! Onze redactieleden geven elke dag tips voor boeken en zomerhits. Vandaag geeft verslaggever Jan van Damme een inkijkje in zijn boekenkast. Verslaggever René Hoonhorst kiest een zomerhit uit.

 1. Een juicekanaal met pikante onthullingen over Zeeuwse celebrities: ka-ching!
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Een juiceka­naal met pikante onthullin­gen over Zeeuwse celebri­ties: ka-ching!

  Mooi nieuws op de maandagmorgen: roddeltante Yvonne Coldeweijer is door BNR Nieuwsradio met een nepvideo in de val gelokt. In het wazige filmpje is Talitha Muusse rugwaarts te zien in een toilet, niets meer dan dat, maar ‘spionnen’ beweerden dat de presentatrice cocaïne snoof en stuurden de prut naar Coldeweijer, die het ‘nieuws’ nog ‘s anderendaags in de betaalde groep van haar juicekanaal gooide. ,,Oh wat lelijk dit”, fulmineerde ze. ,,Don’t do drugs man!”
 2. Zeeuwse sloeproeiers maken zich op voor de mooiste (en de zwaarste) race van het jaar
  PREMIUM

  Zeeuwse sloeproei­ers maken zich op voor de mooiste (en de zwaarste) race van het jaar

  VLISSINGEN - De koninginnenrace van het seizoen, zo mag je de Harlingen-Terschelling Roeirace gerust noemen. De race voert van Harlingen, in Friesland, naar Terschelling. Met een parcours van 33 kilometer over open water is het de zwaarste race van het seizoen. ,,Maar ook de mooiste. Als je deze hebt geroeid, mag je eigenlijk pas zeggen dat je een sloeproeier bent. En anders eigenlijk niet.”