Volledig scherm
© Theo Giele

BOW Terminal Vlissingen ontvangt eerste fundaties voor Brits windpark

VLISSINGEN - Bij de BOW Terminal in de haven van Vlissingen zijn de eerste windmolenfundaties aangekomen voor de bouw van East Anglia One, een Engels windpark op zee dat vlak voor kust bij Norwich verrijst.

De Vlissingse terminal, een onderdeel van de Kloosterboer Groep, sloot begin dit jaar een contract met ScottishPower Renewables. Het gaat om de op- en overslag van 102 windmolenfundaties en 306 ankerpalen. Ook het verticale en horizontale transport neemt de Bow Terminal voor zijn rekening. De 102 windmolens leveren straks 714 megawatt, voldoende om een half miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Net als Nederland zet Engeland fors in op de bouw van windmolenparken op de Noordzee, Ook in de Ierse Zee worden parken aangelegd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.