Het eerder gepresenteerde plan voor de Vlissingse wijk De Broederband, in vogelvlucht gezien vanaf de Singel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerder gepresenteerde plan voor de Vlissingse wijk De Broederband, in vogelvlucht gezien vanaf de Singel. © Van den Bruele Vastgoed

Bouw Vlissingse wijk De Broederband staat op losse schroeven

VLISSINGEN - De bouw van 54 ‘middeldure’ huurwoningen in De Broederband, een nieuwe wijk in het Vlissingse Scheldekwartier, staat op losse schroeven.

Het Vlissingse college van B en W hoopt dat de bouwplannen doorgaan, maar hoorde dat de projectontwikkelaar de plannen niet rond krijgt. ,,De bouw is nog niet afgeblazen, maar de kandidaat-bouwer heeft me wel laten weten dat hij de plannen niet krijgt rond gerekend. De bouwkosten zijn de laatste jaren flink gestegen”, meldde wethouder John de Jonge vandaag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.