Boswachters zwemmen het Haringvliet over

videoVier boswachters van Natuurmomenten zijn vandaag zwemmend het Haringvliet tussen Stellendam en Hellevoetsluis overgestoken.

Ze deden dat om symbolisch de vissen vooraf te gaan, die vanaf woensdag 5 september vanuit de Noordzee het Haringvliet in kunnen zwemmen. Op die datum worden de Haringvlietsluizen op een kier gezet en vermengt het zoute zeewater zich met het zoete water in het Haringvliet. Trekvissen zullen dan ook eerder deze voormalige zeearm inzwemmen.

Estafettevorm 

De boswachters Ted Sluijter uit Burgh-Haamstede, Jan de Roon, Angelique Aerts en Chantal Verburg zwommen de 3,2 kilometer in estafettevorm. ,,Nu deden wij dat, maar straks doen haringen dat. Dat is toch fantastisch, dan doet het Haringvliet echt z’n naam eer aan’’, zegt De Roon, nog nazwetend van zijn krachttoer. Ook verwacht hij dat zeehonden vaker in deze voormalige zeearm te zien zullen zijn. Nu is dat slechts sporadisch.

Het Haringvliet wordt na de Nieuwe Waterweg de tweede plek langs de Noordzeekust waar vissen vanuit de zee naar binnen kunnen.

Volledig scherm
De boswachters bereiden zich voor op hun duik. © Still
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement