Volledig scherm
Foto ter illustratie © Frans Bosscha

Borsele wil plek in overleg over vliegveld Midden-Zeeland

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele wil voortaan meepraten over de ontwikkelingen rond vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden. Aanleiding zijn de verwachte helikoptervluchten door de aanleg van een windmolenpark op zee. Voor onderhoud en personeel zullen heli's langs Lewedorp en Nieuwdorp naar de Westerschelde vliegen.

De Commissie Regionaal Overleg bespreekt drie keer per jaar de ontwikkelingen rond het vliegveld. Daarin zitten wethouders van Goes, Middelburg en Noord-Beveland, vertegenwoordigers van omwonenden uit die drie gemeenten, de ZMF en de vliegvelddirectie. Borsele hoorde daar nog niet bij, omdat de vliegroutes niet direct over het grondgebied van die gemeente gaan. Dat zal veranderen als voor het windpark helikopters gaan vliegen vanaf Midden-Zeeland.

Borsele kreeg nu al wel alle informatie van de commissie. Die wil nu ook een vaste plaats voor wethouder Conny Miermans. De andere gemeenten hebben ook hun wethouder afgevaardigd. Op termijn kan ook iemand namens de inwoners van Borsele een zetel in de vergadering krijgen.

De Commissie Regionaal Overleg komt vrijdag 3 november om 10.00 uur bijeen in het provinciehuis in Middelburg en neemt dan een besluit over het Borselse verzoek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement