Volledig scherm
Het tolplein van de Westerscheldetunnel ligt in de gemeente Borsele. © Boaz Timmermans

Borsele: nu geen lobby voor tolvrije Westerscheldetunnel

HEINKENSZAND - Het is nu niet het goede moment om in Den Haag te lobbyen voor een tolvrije Westerscheldetunnel. Dat laat het Borselse college van B&W weten aan de gemeente Terneuzen.

Naar aanleiding van het onderzoek ‘Tolweg of Tol weg’, uitgevoerd door de TU Delft en ZB Planbureau, heeft de gemeente Terneuzen aan de gemeente Borsele gevraagd of om een Zeeuwse lobby richting het Rijk ondersteunen.

,,Als gemeente vinden wij het een sympathiek initiatief. Een tolvrije tunnel biedt immers aan beide zijden van de Westerschelde voordelen. Echter vinden wij de timing niet opportuun", laat een woordvoerder van het college weten.  Hij wijst op andere diverse initiatieven voor economische structuurversterking van Zeeland, zoals de Balkenende-gelden en de Regio Deal Zeeland.

Met die fondsen is in totaal 60 miljoen euro gemoeid. Borsele wil daarom niet nu ook nog eens aankloppen voor een veelvoud van dat bedrag om de tolheffing af te schaffen. De Westerscheldetunnel is op de helft van de tolperiode. Volgens de huidige planning kan de tunnel in 2033 tolvrij zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement