Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Dijk. © JOS V LEEUWEN

Bom onder stoel Peter van Dijk heeft hele Zeeuwse PVV opgeblazen

ANALYSEHet lijkt of de bom die PVV’er Vincent Bosch onder de stoel van zijn fractievoorzitter Peter van Dijk heeft gelegd in zijn eigen gezicht is ontploft. Hij heeft zelf een boete gekregen en betaalt onterecht gedeclareerd geld terug. Is daarmee de kous af?

De actie was zorgvuldig geregisseerd. Op 18 april lanceerden de Statenfractie van de PVV (om precies te zijn: Statenlid Bosch en oud-Statenlid Roland de Wit) en de gemeenteraadsfracties van de PVV in Terneuzen en Tholen een Manifest van wantrouwen tegen Peter van Dijk. De voorzitter van de Zeeuwse Statenfractie werd daarin beschuldigd van vriendjespolitiek, zelfverrijking door onder meer dubbele declaraties en intimidatie. Hij werd uit de Zeeuwse PVV gezet en aangespoord zijn Statenzetel op te geven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”