Volledig scherm
He droogdok van Scheepswerf Reimerswaal, klaar voor transport in 2017. © Joeri Wisse

Boete onterecht, provincie betaalt 30.000 euro terug aan scheepswerf Reimerswaal

MIDDELBURG - De provincie moet 30.000 euro terugbetalen aan de scheepswerf Reimerswaal. Die kreeg vorig jaar een boete, omdat de voorbereidende werkzaamheden om haar grote dok naar Vlissingen te verplaatsen buiten de werktijden van de verstrekte vergunning vielen.

De scheepswerf ging begin dit jaar in beroep tegen het besluit van de provincie. Van tevoren was aangekondigd dat de werkzaamheden wellicht langer konden duren. Dat was nodig om op 8 april 2017 het grote dok van de scheepswerf door de sluizen van Hansweert te varen. De scheepswerf is namelijk verhuisd naar Vlissingen. Als die bewuste zaterdag niet werd gehaald, zou de verhuizing zeker een half  jaar vertraging oplopen. Zo lang duurt de aanvraag voor een vergunning voor een dergelijk transport door de sluizen.

Toch legde de provincie drie keer een boete van 10.000 euro op. De bezwarencommissie van de provincie heeft de scheepswerf nu gelijk gegeven. ,,We gaan daar in mee", zegt gedeputeerde Harry van der Maas. Dus wordt de 30.000 euro teruggestort. Met rente. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement