Volledig scherm
Bertie Steur © ANP

Boerin Bertie is Vrouw in de Media voor Zeeland

VLISSINGEN - Boerin Bertie Steur ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Zeeland. Bertie Steur heeft zich in 2016 volgens 31 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Op de tweede plaats eindigde wielrenner Megan Arens (13 procent) gevolgd door Monique van Velzen, directeur AVV Vastgoed (derde, 12 procent).

Bertie Steur, in het dagelijks leven boerin en hobby-DJ, won in 2016 Expeditie Robinson. Volgens de stemmers heeft Steur door haar optredens in de media in alle opzichten bijgedragen aan het doorbreken van rolpatronen. Steur wordt gezien als een ambassadeur voor Zeeland en Schouwen-Duiveland.

Verrast

De toekenning van de award heeft haar verrast, laat Bertie weten. "Als ik zie wie er verder op die lijst staan... Ik ben weliswaar veel in de media geweest, maar niet met zulke serieuze onderwerpen." De boerin kreeg naast een oorkonde en bloemen ook drie abonnementen die ze mag weggeven aan vrouwen die zichzelf beter zichtbaar willen maken voor de media. Het zijn abonnementen waarmee vrouwen zich kunnen registreren op de website vidm.nl (Vrouw in de media), een soort vraag- en aanbodsite voor journalisten die vrouwelijke experts zoeken en vrouwelijke experts die gevonden willen worden. Om hun zichtbaarheid voor de media te vergroten, moeten ze een abonnement afsluiten.

Opvallers

Wielrenner Megan Arens (tweede) viel bij de stemmers op doordat ze in 2016 op 9-jarige leeftijd Nederlands Kampioen jeugdwielrennen werd. De stemmers belonen Monique van Velzen, directeur AVV Vastgoed, vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid, bevlogenheid en het uitdragen van haar ambitie.