Kinderen uit groep 5a van basisschool De Polderhof uit Oss nemen een kijkje op de boerderij. Dat moet in Zeeland ook vaker gebeuren.
Volledig scherm
Kinderen uit groep 5a van basisschool De Polderhof uit Oss nemen een kijkje op de boerderij. Dat moet in Zeeland ook vaker gebeuren. © Jeroen van Eijndhoven / Beeld We

Boerenorganisatie ZLTO lokt klassen naar de boerderij

MIDDELBURG - De boerenorganisatie ZLTO wil dat Zeeuwse scholieren vaker hun licht opsteken op een boerderij. Daarvoor moet Zeeland aansluiten bij het project Klasseboeren. De kosten zijn ruim 26.000 euro. Een kwart daarvan wordt bijgedragen door de provincie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht
    Zeeland eet

    De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht

    Jean Dhooghe uit Yerseke is in de oesterwereld geen onbekende. Hoe kan het ook anders wanneer je uit een familie komt die al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. De familie Dhooghe heeft eigen kweekgronden in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en in de de Waddenzee, daarnaast hebben ze met de Oesterij een wel heel bijzondere plek aan de Havendijk van Yerseke, waar je niet alleen kunt eten maar je tevens als het ware op de historische oesterputten zit.