Volledig scherm
Kinderen uit groep 5a van basisschool De Polderhof uit Oss nemen een kijkje op de boerderij. Dat moet in Zeeland ook vaker gebeuren. © Jeroen van Eijndhoven / Beeld We

Boerenorganisatie ZLTO lokt klassen naar de boerderij

MIDDELBURG - De boerenorganisatie ZLTO wil dat Zeeuwse scholieren vaker hun licht opsteken op een boerderij. Daarvoor moet Zeeland aansluiten bij het project Klasseboeren. De kosten zijn ruim 26.000 euro. Een kwart daarvan wordt bijgedragen door de provincie.

Als er nu een schoolklas op bezoek gaat bij een boerderij is het vaak omdat die wordt gerund door de ouders van een van de leerlingen. Het jaar daarop gaat de school niet meer. De ZLTO wil de 198 Zeeuwse basisscholen structureel de mogelijkheid bieden om een boerenbedrijf te bekijken.

Dat kan als meer agrariërs zich als 'klasseboeren' aansluiten bij het landelijke platform Boerderijeducatie Nederland. De enige gecertificeerde klasseboer in Zeeland is nu Het Melkhuis in Terhole. Als het aan de ZLTO ligt worden het er minstens vijftien. Jaarlijks zouden dan 3000 kinderen een kijkje kunnen nemen op de boerderij. 

Daarvoor moeten lespakketten worden ontwikkeld. De provincie draagt ruim 6700 euro bij. ,,Het is goed om te weten waar je voedsel vandaan komt", zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissinger wil via crowdfunding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerkelijk’

    Vlissinger wil via crowdfun­ding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerke­lijk’

    VLISSINGEN - Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen kreeg vorig weekend een even onverwacht als verbijsterend telefoontje: zijn broer Michel Drost was overleden. Ineens, op 41-jarige leeftijd. Maar niet in Zeeland, of Nederland. Nee, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Rodrigues is een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van zijn broer terug te halen naar Nederland.