Volledig scherm
Schrijver Kees Slager (links) en uitgever Matty Verkamman met hun nieuwe boek De geschiedenis van Tholen. © Johan Van Der Heijden

Boek onthult: een van de grondleggers fascisme in Nederland komt uit Tholen

THOLEN - Een van de grondleggers van het fascisme in de jaren '20 in Nederland, komt uit Tholen. Professor George Charles Labouchère was een verrader, antisemiet, bewonderaar van de nazi's, SS-er en zo fout dat hij de NSB van Anton Mussert maar een slappe hap vond. Dat onthullen Kees Slager en Matty Verkamman in hun nieuwste boek 'Tholen', dat vanaf donderdag in de winkels ligt. 

In maar liefst 688 pagina's neemt schrijver Kees Slager (79) je mee op tijdreis. Van de prehistorie tot de laatste natuurrampen. Niets ontbreekt in het vijf kilo wegende 'Tholen'. Maar niet alle verhalen komen van de hand van Slager. Uitgever Matty Verkamman, zoon van een Thoolse visser, kwam tot de ontdekking dat zijn 'postzegelvriend', professor George Charles Labouchère, waar hij als kind op bezoek kwam, geen frisse jongen was. Verkamman deed de ontdekking nu bijna twee jaar geleden op basis van documentatie van de NIOD, het Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement