Paskal Jakobsen en Geike Arnaert vertolken het nummer 'Zoutelande'
Volledig scherm
Paskal Jakobsen en Geike Arnaert vertolken het nummer 'Zoutelande' © Peter Nicolai

Bløf nodigt heel Zoutelande uit voor Concert at SEA

MIDDELBURG - Bløf nodigt het gehele dorp Zoutelande uit voor Concert at SEA. De 1631 inwoners ontvangen deze week een brief waarmee ze een gratis kaart voor donderdag 28 juni kunnen verzilveren. De spontane actie is bedoeld om het succes van de nummer 1-hit ‘Zoutelande’ met de inwoners van het dorp te vieren.

Concert at SEA is dit jaar drie dagen. Op donderdag staan onder anderen Racoon, Jim van der Zee, Danny Vera en Bløf zelf met het Zeeuws Orkest op het podium. De vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht. 

Het liedje ‘Zoutelande’ leverde Bløf de grootste hit op van haar carrière. Het liedje stond tien weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 en voerde ook zes weken de hitlijst aan in België, wat meteen de doorbraak van de band aldaar betekende.

De band meldt in de brief, die deze week in samenwerking met de gemeente Veere in de bus valt bij de inwoners: 'Cameraploegen vanuit heel het land kwamen naar Zoutelande op zoek ‘naar het gammele strandhuis’. Fans boekten spontaan een weekend weg naar het dorp om kennis te maken met de sfeer. Het liedje was maandenlang niet van de radio te slaan, of stond op repeat in de lokale Zoutelandse horeca. Graag willen we dit succes met jou als inwoner vieren, of het enigszins met je goedmaken als je het liedje niet meer kan aanhoren. We nodigen daarom het gehele dorp Zoutelande uit om gratis naar Concert at SEA te komen, op donderdag 28 juni.'

Volgens Bløf-manager Lesley Grieten is de uitnodiging een bedankje voor wat het liedje 'onbedoeld heeft losgemaakt'. ,,We hebben ons niet laten tegenhouden door praktische bezwaren", reageert hij op de vraag hoe wordt omgegaan met inwoners die misschien al een kaartje voor de donderdag hadden gekocht. ,,Dat is dan zo en dat zullen we dan wel horen." 

Zoals elk jaar lanceert Bløf ook een eigen bier op festival Concert at SEA. Dit jaar is dat het frisse bier ‘Zoutelande Blond’.

In Nederland staat er voor Bløf een drukke festivalzomer op het programma. Op 14 en 15 december sluit de band het jaar af met concerten in Rotterdam Ahoy en op 30 november geeft de band een show in de Antwerpse Lotto Arena.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Woonde ik maar in Zeeland, schreef ze terug
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Woonde ik maar in Zeeland, schreef ze terug

  In de week dat de ene buurman bedacht dat dit een goed moment was om zijn huis te gaan verbouwen, de andere buurman besloot zijn racemotor af te stoffen, onze kinderen de omschakeling naar zomertijd aangrepen als excuus om ‘s avonds pas te gaan slapen als de laatste ster aan de hemel was verschenen, de zoon zichzelf bekroonde tot getalenteerd moppentapper, de peuter prompt in een poepscheetfase belandde, staartdelingen mijn hoofd op hol brachten, en ik ook al geen beste thuiskapster bleek, we onze vakantie moesten annuleren zonder garantie er ooit een rooie cent van terug te zien, onze knusse stadstuin op het noorden bleek te liggen, de vaatwasser het loodje legde, de katten letterlijk de gordijnen in vlogen en ikzelf ook geen kind meer kon zien, viel het niet mee lichtpuntjes te vinden in deze hele lockdownellende.
 2. Lia en Arina waaien uit in Rilland: ‘Wielrenners uit België zijn er normaal wel vaak, maar nu niet’
  PREMIUM
  Op pad

  Lia en Arina waaien uit in Rilland: ‘Wielren­ners uit België zijn er normaal wel vaak, maar nu niet’

  RILLAND - Samen zitten ze even uit te rusten op een bankje op de zeedijk aan de Westerschelde bij Rilland, moeder Lia van Hemert en haar dochter Arina. Gezicht in de zon, de blik richting het water. Op de voorgrond komt zo nu en dan een schip voorbij, op de achtergrond kijkt België Nederland aan. De twee vrouwen uit Papendrecht zagen het al zo vaak, maar nu is het door het coronavirus toch net even anders.