Volledig scherm
Het pand aan de Turfkaai in Middelburg. Inzet: Paskal Jakobsen © PZC

Bløf-zanger Paskal Jakobsen begint restaurant in Middelburg: 'We gaan iedereen verrassen'

MIDDELBURG - Bløf-zanger Paskal Jakobsen opent eind september  samen met zijn vrouw Door een nieuw restaurant aan de Turfkaai in Middelburg. Ze gaan het restaurant opzetten met enkele bekende Zeeuwse kopstukken. 

Jakobsen betrekt enkele bekende Zeeuwen bij het nieuwe bedrijf. Wie dat precies zijn houdt hij nog achterwege. "Met wie we het doen willen we nog even bij ons houden. Maar dat we Zeeuwse kopstukken betrekken is een feit. Wij verwachten iedereen te gaan verrassen met ons concept."

De zanger hoeft het pand - waar voorheen café Hard & Ziel zat - niet te verbouwen. "Eigenlijk gaan we met aankleding en sfeer aan de slag. Maar echt verbouwen is niet nodig. Het was al helemaal tof." De keuken wordt wel aangepakt, zodat er breed gekookt kan worden. "Met BBQ, bakplaat en nieuwe frituur enzo."

De Bed & Breakfast boven het restaurant stopt, zegt Jakobsen. "Het appartement mogen we van de gemeente niet langer als hotelkamer verhuren, dus gaan we permanent verhuren." Hij verwacht dat het nieuwe restaurant eind september, begin oktober opengaat. 

In februari kocht Jakobsen het pand aan de Turfkaai dat leeg kwam te staan na het overlijden van eigenaar Bo Wesdorp. De Middelburgse horeca-man startte er in 2017 met café 
Hard & Ziel, maar overleed enkele maanden later. 

Volledig scherm
De locatie van het restaurant in Middelburg. © Google Maps
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.
  2. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.