Bioboer in Biggekerke heeft zes ton prima pompoenen, maar de supermarkten willen ze niet

VIDEOBIGGEKERKE - Wie van pompoenen houdt, moet zaterdag in Biggekerke zijn. Bioboer René Dingemanse van Zeeuws Hof, aan de Zoutelandseweg 9, zit met meer dan zes ton pompoenen in zijn maag. 

Een noodkreet op Facebook is inmiddels honderden malen gedeeld. Er zitten kleine vlekjes op de pompoenen, en daarom wil de super ze niet. Hij laat het zien, met zijn mes: kijk, je krabt ze er zó af. En van binnen: prachtig oranje. ,,Niks mis mee." 

Het is voor de boer onbegonnen werk om alle vlekjes van de pompoenen te schrapen. "We kunnen ze niet verkopen, omdat ze dus qua uiterlijk niet mooi genoeg zijn, dus zodoende liggen ze hier te wachten. Voor de supermarkten is dit onverkoopbaar."

De pompoenen gaan zaterdag voor 50 cent per stuk van de hand. Net kostendekkend, maar ja. ,,Anders blijf ik er ook maar mee zitten." 

Zijn actie volgt een week na een soortgelijke verkoop door een fruitteler in Vogelwaarde. Herman Vereecken stopte daar noodgedwongen met zijn appeloogst, omdat de supermarkten nog vol lagen met geïmporteerd fruit. Hij verkocht de appels voor 50 cent per kilo. Het zorgde voor een enorme toeloop.

Volledig scherm
Bioboer René Dingemanse verkoopt zaterdag pompoenen 'met een vlekje' voor 50 cent per stuk. Omdat de super ze niet wil. © Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement